Over de makers / About the creators


 

De makers van het boek

‘De avonturen van Rosa en Willem’ is een gezamenlijk project van Rosalie Kuyvenhoven en Annemarieke Kloosterhof, twee Hollandse creatievelingen woonachtig in Londen. Rosalie schreef de verhalen, en Annemarieke maakte de tekeningen.

‘The adventures of Rosie and William’ is a joint project of Rosalie Kuyvenhoven and Annemarieke Kloosterhof. Rosalie is the author, and Annemarieke illustrated the book.

 


De geboorte van een boek

De verhalen zijn ontstaan in 2013. Rosalies kinderen vormden de bron van inspiratie. Toen haar dochter (toen zes jaar) op een avond niet kon slapen, verzonnen ze samen het verhaal van de oranje ballon (opgenomen als laatste verhaal in het boek).

Al snel bleken er veel meer mooie, grappige, en ontroerende verhalen verstopt te zitten in de belevenissen van haar dochter en haar driejarige zoon. Rosalie verzamelde ze op een blog en al snel kwam de vraag wanneer het boek zou verschijnen.

In de zomer van 2014 ontmoette ze Annemarieke, een talentvolle studente aan Central Saint Martin’s University of the Arts in London. Rosalie was meteen weg van haar werk, en Annemarieke had direct een klik met de verhalen.

In de zomer van 2015 was het manuscript klaar, en met het verschijnen van het boek eind 2015 is een droom werkelijkheid geworden.

 


 

The birth of a book

‘The adventures of Rosie and William’ is a joint project of Rosalie Kuyvenhoven and Annemarieke Kloosterhof, two Dutch creatives, based in London. Rosalie is the author, and Annemarieke illustrated the book. 

The first stories date from 2013. Rosalie’s children were the main source of inspiration. When her daughter (six years at that time) couldn’t sleep, they made up a story about an orange balloon (the last story of the book).

Very soon, Rosalie discovered many more beautiful, funny and moving stories in her childrens’ daily activities. Rosalie collected them on a blog, and after a while, friends kept asking when she would publish a book based on the stories.

Summer 2014, Rosalie met Annemarieke, a talented student at the Central St. Martin’s University of the Arts London. Rosalie immediately was very charmed by Annemariekes work, and Annemarieke loved the stories.

Summer 2015, they finished the manuscript of Dutch edition of the book. They also worked on an English translation. When the Dutch book was published November 2015, this was a dream come true! 

 

 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *